"Агрогарант сервиз" ООД » Claas » Аверо – силата на избора.

Аверо – силата на избора.


Новият модел на зърнокомбайните Claas – Avero 240 вече е на пазара. Този компактен модел перфектно се вмества между събратята си Dominator 150 и Tucano 320, като замества Claas Dominator.

Акцентът при новия Claas Avero 240 е в новоразработената система за вършитба и сепариране. Тя се базира на остатъчната сепарационна система на зърното с 4 сламатръса в комбинация със система APS с ускорител. APS системата включва цилиндър на вършачния барабан с ширина 1060 мм и диаметър на барабана 450 мм. Това дава няколко предимства: по-бърза жътва на културата, осигуряване на по-голяма центробежна сила и разделяне с до 30% повече на зърното. В резултат на това се осигурява с 20% по-добър пропускателен капацитет при същия разход на гориво.

Хедерът на Avero240 е като на Lexion. Комбайнът може да се оборудва със стандартните хедери от C 660 до C 370, както и с Vario V 540 or V 600. Vario хедерът увеличава производителността при всички култури (от зърно до рапица) и съкращава времето за преоборудване. Хедерът може да се скъсява с 10 см и да се удължава с до 20 см при зърнените култури. С интегрираното си оборудване за рапица хедерът може да се удължи с до 50%. Благодарение на равномерната жътва на културите, производителността се подобрява с 10%.

Сгъваемите хедери C 450, хедерите за жътва на соя S 600 и S 510 , както и 4,2-метровият Rake up също са приспособими към Avero 240.

Новият Avero 240 предлага високо ниво на комфорт за оператора, благодарение на високотехнологичната кабина, която е уникална за комабайните от тази категория. Новата още по-комфортна Vista кабина има климатик. Оборудването и включва още въздушна възглавница на мястото на оператора, напълно оборудвана пътническа седалка. В допълнение има охлаждаща кутия и радио със CD плеър, MP3 функции, хендсфрее (Bluetooth) система, USB интерфейс и слот за карта памет.

С многофункционалния лост за контрол на скоростта, посоката, настройките на хедера и т.н., операторът разполага с „всичко под ръка”. Информационната система на Claas (CIS) позволява бърз преглед на всички важни функции на машината върху големия дисплей, с който разполага. Големият бункер за зърно – 5 600 литра, също допринася за увеличаване на производителността при работа с Avero 240. Той може да се изпразва за по-малко от 2 минути.

Новият Avero 240 е с двигател Caterpillar 146 кВ/198 к.с. Този високопроизводителен двигател прави много нисък разход на гориво. Дизеловият горивен резервоар е с капацитет 400 литра. Благодарение на подобренията и на технологията Common Rail, този комбайн на Claas се превръща в една наистина съвременна и модерна машина за прибиране на зърно.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Аверо - силата на избора., 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Share

Публикувано в: Claas · Етикети:

Коментарите са изключени.